kedd, március 21, 2023
   
Betűméret

Keresés

Duplikálnak a viszonteladóink!

Internetes bolyongásaim során, többször tapasztaltam, hogy viszonteladóink copypaste módszerrel generálnak tartalmat webáruházukba. A központi webáruháunkból egy az egyben átmásolják a címet és a szöveget. Ezek az irományok jogvédettek, illetve Google büntetést vonhat maga után. Bizonyára ezek a jelenségek nem rosszindulatúak, ezért szeretném kifejteni ezt jobban.

Miért is írom ezeket?

Többször is gondolkodtam már, hogy írok erről egy cikket, de kollégám nemrég kapott egy levelet az ASWO-tól, hogy jelezzük ezt a problémát viszonteladóink felé. Nem tétováztam, ezért írtam egy Webshop SEO (keresőoptimalizálás) cikket.

Copypaste Weboldalak

Biztos találkozott már olyan weblapokkal, amin ugyanaz a tartalom volt. Idegesítő jelenség, hisz a másolt tartalmakkal nem leszünk előrébb, nem tudunk meg többet. Például vegyünk egy cikket: „Sűrű a homály Amy Winehouse halála körül” Ez elég gáz, 6db duplikálás, hol is van az igazi? Most már mi is jönni fogunk erre a mondatra. :-) Ha keresi az infót és nem találja, tépi a haját az idegtől. Ezt tudja a Google munkatársai is, és úgy alakítják folyamatosan, hogy felhasználóbarát legyen. Vegyük úgy, hogy egy élő teremtmény a Google.

 

Copypaste Webáruházak

Nem változik a helyzet a webáruházaknál sem! De, nem ám! A duplikált tartalmú webshopokat a Google kereső többféleképpen bünteti. Helyezésbüntetés, ami lényegében a keresőben való hátrébbsorolást jelenti. Egészében duplikált webshopkat, akár az indexből való kizárással is büntetheti a kereső óriás. Természetesen a büntetés mértéke függ a shopra mutató linkek minőségétől, domain korától, bizalmi státusztól és még rengeteg tényezőtől. De, mindenképp negatív irányban fog működni ez a duplikálás, mégha Ön észre sem veszi.

 

Mi a megoldás?

Kisebb idő befektetésével elkerülhető a Google büntetés. Tartalom átírása a megoldás, azaz írja át a már meglévő címeket és leírásainkat. A magyar nyelvezet előnye, hogy egy szót, akár 10 féleképpen is leírhat. Ezzel a megoldással egyedi tartalmat generál és bizonyos kulcsszavakra Ön lesz jobb pozícióban, mint versenytársai. Így nagyobb lesz a webáruháza látogatottsága és ez több vásárlást fog eredményezni.

 

Olvasson még több cikket Online Marketing SEO Blog -omban.

Üdvözlettel:
Fehér Zsolt
Online Marketing és Keresőmarketing Tanácsadó
Sini Kft.

 

 

Szórakoztató elektronikai és háztartási gépek Originál alkatrészeinek és kiegészítőinek nagykereskedelme.
Műszaki és elektronikai alkatrészek nagykereskedése.

Központi Webáruház

 


Euras adatbázis