kedd, március 21, 2023
   
Betűméret

Keresés

Karácsonyi marketing tippek!

Kedves ügyfelünk, bizonyára szeretné a legtöbb profitot kiaknázni a karácsonyi vásárlási-lázból. Szeretnénk kedveskedni pár marketing tippel, amivel vonzóbbá teheti karácsonyi ajánlatait.

01. Vásárlás ösztönzés
Egy vásárlót többször is visszacsalogathat (web)üzletébe, ha a vásárláskor kap egy kupont vagy egy szórólapot. Akciós tábla a bolt ablakára, hogy kívülről is lássák a kedvezményes vásárlási lehetőséget. Természetesen sokat számít a kedves kiszolgálás és, hogy jó érzéssel távozzon boltjából vevője.

02. Ajándék és kedvezmény
Ingyen dolgoknak mindenki örül és persze az akciós termékeknek is, hisz jól járni mindenki szeret. Például ingyen szállítás, bizonyos értékű rendelésnél, ingyen kávé boltunkban, stb. Az akciós áraknak pedig mindig valós alapúnak kell lennie, azaz ténylegesen olcsóbbnak kell lennünk, még a konkurenciánál is. Igaz a piackutatás időigényes, de higgye, el megéri!

  

 

Ez a legfontosabb trükk!  

 
  
03. Pszichikai ár
Elemezzük a pszichikai ár hatékonyságát, hisz a vásárlóknak egy fontos szempont, hogy jól járjanak. Ez a marketingfogás mindenképp csak a végfelhasználóknál alkalmazható!
Például, ha egy terméket 5000 forintért szeretnek eladni, automatikusan olcsóbb hatásként 4999 forintért teszi ki a polcára, webshopjába. Nem jó, hisz a sok kilences a végén több-érzést kelt, így elkanyarodhat a vásárlója a vételtől. A helyes ár 4990 Ft. A számsor elején nem ötös, hanem négyes számjegy van, így kevesebb-érzetet ad és a nulla a végén szintén kevesebb-érzetet fog eredményezni. Nem minden esetben igaz, hisz 500 forint alatti termékeknél, már számít minden nyert-forint, így ott alkalmazható a 4999 forintos ár. Lapozzon fel egy Multis akciós újságot és ott is bizonyságot kap róla.

 

04. Plusz-szolgáltatás
Egy egyedülálló szolgáltatással is előrukkolhat a karácsonyi szezonra. Például egy szerviznél lehet ingyenes kiszállás, vagy ingyenes felmérés. Viszonteladóinknak ajánlanám az előzőekben leírt ingyenes kiszállítási szolgáltatást.

 

Mindenképp reklámozza be tevékenységét akár az interneten, szórólap által vagy ismerősök körében.

Mert ha nincs reklámozva az akció, akkor nincs is akció!

Reméljük ígéretes lesz a Karácsonyi vásárlási-láz és sokat hoz a konyhájára!

Szórakoztató elektronikai és háztartási gépek Originál alkatrészeinek és kiegészítőinek nagykereskedelme.
Műszaki és elektronikai alkatrészek nagykereskedése.

Központi Webáruház

 


Euras adatbázis