kedd, március 21, 2023
   
Betűméret

Keresés

Egyenes fénycsövek is rendelhetőek nálunk!

Az Aswo felvette a kínálatába, így természetesen mi is, a Sini Kft az egyenes fénycsöveket. A központi webáruházba belépve a LED-ek, Lámpák, Zseblámpák menüpont alatt találhatóak, a Fénycsövek kategória alatt. Két nagy csoportra van osztva, a T5 és T8-as fénycsövek. Ezen belül a teljesítmény szerinti csoportokra vannak osztva.

 

1_kep.jpg 

A fénycsövekről:
A fénycső 1928-ban kezdte pályafutását a világban. A General Electric (GE) szabadalmaztatta az ötletet, és 1938-ban vezette be ipari termékként. Az izzólámpa energia- es költséghatékonyabb alternatívájaként a második világháború alatt és után terjedt el.
Magyarországon a T12 és a T8 típusú fénycsövek a legelterjedtebbek, a világpiacon viszont egyre nagyobb a kereslet a T5 típus iránt. Ennek tükrében érdekes dolog tudn, hogy T5 fénycsövek Magyarországon, Vácon is készülnek.
A T5 típust az utóbb évtizedben jött ki, és még ma is továbbfejlesztés alatt van. A világ három legnagyobb fénycsőgyártója egymással 2_kep.jpgversenyezve küzd a legjobb minőségért. A T5 lámpák 16 mm átmérővel (5/8 hüvelyk) rendelkeznek, tehát vékonyabbak a T8 (32 mm), illetve T12 (38 mm) csöveknél, amivel azonban kitűnnek, az a nagy hatékonyság, a hosszú élettartam és a jó színvisszaadás.
A T5-ös paraméterei annyira kedvezőek, hogy a villamos üzemmérnöki képesítéssel is rendelkező rezsiköltség-specialista nem is hitt bennük - legalábbis addig, amíg egy T5 fénycsövet forgalmazó cég munkatársaival közösen nem végzett méréseket. A vizsgálatot egy ablaktalan, négyszer négyméteres, egy lámpatesttel és két T8 fénycsővel felszerelt helyiségben végezték. Először azt vizsgálták, hogy a jelenlegi fénycső mennyi energiát vesz fel, majd egyméteres magasságban (általában ilyen magasak a munkaasztalok) mérték a megvilágítás intenzitását. A fényforrást ezután tükrös adapterrel felszerelt, T5 fénycsőre cserélték és újabb méréseket végeztek. A felvett teljesítmény negyvenhat százalékkal csökkent, miközben a fénycső negyvenegy százalékkal több fényt adott le.

Szórakoztató elektronikai és háztartási gépek Originál alkatrészeinek és kiegészítőinek nagykereskedelme.
Műszaki és elektronikai alkatrészek nagykereskedése.

Központi Webáruház

 


Euras adatbázis