kedd, március 21, 2023
   
Betűméret

Keresés

Matrica kerül a legtakarékosabb háztartási gépekre

Az E.ON Magyarországon új kezdeményezésként matricát ragaszt a legtakarékosabb háztartási készüléktípusokra. 2010.09.14.-én  11 ilyen készülék gyártójának, és forgalmazójának adták át az először kiosztott Energiatakarékossági díjat.
A tudatos energiafelhasználást segítő programjaik közül az egyik ez az új kezdeményezés. A pályázati felhívásra 13 gyártó illetve forgalmazó 59 termékét vizsgálták. Az objektív mérést a TÜV Rheinland csoporthoz tartozó Magyar Elektronikai Ellenőrző Intézet szakértői végezték. A "legtakarékosabb" készülékekre kiteszik az energiatakarékos emblémát, ami segítheti a vásárlókat a termékek összehasonlításában.

A mérések eredményként megállapították, hogy az első helyezett mosógéppel évi 5-6 ezer, a hűtőgéppel 7-8 ezer, a grilles mikrosütővel közel tízezer, a porszívóval pedig akár 15 ezer forintot lehet megspórolni évente.

A díjnyertes porszívó csak a negyedét fogyasztotta annak, mint a legrosszabb  készülék. A tv-nél 25-27 százalék eltérés mutatkozott, és  a mosógép kategóriában 30 százalékkal kevesebb áramot fogyasztott a kategóriájában versengő másikhoz képest.
Számos - a pályázaton résztvevő -  mikrohullámú sütőt ki kellett zárni a versenyből, mert a készenléti fogyasztásuk meghaladta az Európai Unió által előírt 1W-os határt.

Szórakoztató elektronikai és háztartási gépek Originál alkatrészeinek és kiegészítőinek nagykereskedelme.
Műszaki és elektronikai alkatrészek nagykereskedése.

Központi Webáruház

 


Euras adatbázis